Izdelkov -

Koda: SE1091140

MICRO-DRY – krpa za sušenje, atrancitna

Ročno pranje avtomobila

Cena:
18,90 €
  • Izredno mehka vafljasta krpa za sušenje iz kakovostnih mikrovlaken, format 80 x 55 cm.
  • Pralna v pralnem stroju do 60°.
  • Zelo vpojna, suši tudi univerzalne lake, temne lake ter steklene površine in to povsem brez sledi.

Izjemno mehka vafljasta krpa Micro-Dry je bila narejena posebej za sušenje lakiranih površin. Povsem brez lis posuši celo temne univerzalne lake (kot na primer BRG zelene, temnomodre, črne). V primerjavi z običajnim jelenjim usnjem ne odpade samo težavno ožemanje, krpo Micro-Dry lahko povsem enostavno operete v pralnem stroju. Pri jelenjem usnju nikoli ni mogoče povsem odstraniti delcev kremenčevega peska, kar na lakirani površini sčasoma povzroči fine »praske kot pri pranju«. Zaradi tega za sušenje avtomobilo raje ne uporabljajte običajnega starega usnja. Krpa za sušenje Micro-Dry ima posebno strukturo tkanine iz mikrovlaken iz 70 % poliestra in 30 % poliamida, kar pomeni večjo površino ter omogoča hitro vpijanje in zadržanje tekočin. Velike mere 80 x 55 cm omogočajo sušenje avtomobila s samo 1 krpo, če ste predhodno uporabili Hydralip ali Jelly-Blade. Drugače je priporočljiva uporaba 2 krp – več jih praviloma ni potrebnih.

Krpe iz mikrovlaken se lahko zelo razlikujejo po kakovosti. Sledi nekaj nasvetov za lažje razlikovanje kakovostnih krp od poceni serijskih izdelkov.

a) Kakovost mikrovlaken

Cenene krpe imajo večinoma nedeljena (nerazcepljena) mikrovlakna, saj je postopek za cepljenje zelo zapleten in zato tudi drag. Kakovostne krpe lahko vpijejo 7- do 8-kratno količino tekočine lastne teže, saj imajo razcepljena vlakna ter s tem tudi večjo površino za vpijanje.

b) Velikost mikrovlaken

Vlakna cenenih krp so vedno debelejša (do 0.5 denier ali več, kar ustreza debelini normalnega poliestrskega vlakna). Luksuzne krpe pa imajo »prava« mikrovlakna od 0.01 do 0.02 denier. Več kot je mikrovlaken v tkanini, boljši so rezultati pri uporabi krpe.

c) Tkanina iz mikrovlaken

Cenen krpe so večinoma iz 100 % poliestra ali pa imajo samo majhen delež poliamida, saj je poliamid dražji od poliestra. S tem pa je tudi vpojnost manjša. Mešana tkanina iz 80 % poliestra in 20 % poliamida je danes kakovostni standard, luksuzna 70/30-mešanica pa je boljša in vpije več tekočine. Tudi tukaj ima kakovost svojo ceno.

d) Robovi

Za uporabo na avtomobilskih lakih so primerne samo krpe iz mikrovlaken brez robov (šivov), z odstranjenimi robovi ali robovi iz svile. Pri krpah iz mikrovlaken s šivanim robom tvegate praske na laku in/ali lise.