Nega usnja

Popolno čiščenje, nega in tesnjenje naravnega usnja, imitacij usnja in blaga. Za vašo notranjost in avtomobilske sedeže.

USNJE - material z zgodovino

Za gladko usnje z odprtimi porami, zaprto in rastlinsko usnje

V vašem avtomobilu boste našli veliko usnjenih površin in vrst usnja. Od gladkega vegetarijanskega usnja z odprtimi porami do alkantare. Visokokakovostni usnjeni sedeži in visokokakovostna usnjena notranjost potrebujejo dobro čiščenje in nego, da boste v njih lahko uživali dolgo časa. Staro usnje lahko postane krhko in razpokano. Novo usnje potrebuje tesnjenje in zaščito. Pri Swissvaxu boste našli pestro izbiro izdelkov za nego usnja vašega vozila. Čistilne, negovalne in tesnilne sestavine so usklajene v celovit sistem nege za dobro počutje materiala vozila. Spodaj predstavljamo nasvete za nego različnih vrst usnja v avtomobilskem sektorju. Tako lepota in funkcija vašega usnja ostaneta takšni, kot morata biti od začetka - preprosto popolno z izdelki SWISSVAX - blagovne znamke, ki je zavezana brezpogojni kakovosti.

Novo nappa usnje

Proizvajalci in dobavitelji avtomobilov so v želji, da bi bila notranjost avtomobila ne le estetska, ampak tudi trpežna, prišli daleč.

Predvsem usnje kot naravni izdelek je obdelano tako, da proces staranja, kot je bledenje barve ali krčenje materiala, skorajda ne obstaja. Novi površinski premazi so postali bolj odporni na praske in madeže: izdelek, ki ga je enostavno vzdrževati, prilagojen našemu času.

Toda enostavno vzdrževanje ne pomeni brez vzdrževanja!

Tudi sodobne usnjene površine se umažejo in tukaj so naša priporočila proti temu:

- Površine iz nappa usnja očistite s čistilom za usnje / Leather Cleaner Forte in glede na stopnjo umazanosti s ščetko za čiščenje usnja.
- Za perforirano usnje (na primer prezračevane sedeže) uporabite čistilno gobo namesto čistilne krtače.
- Peno umazanije odstranite z našo mehko Detail krpo iz bombaža ali rumeno Micro-Wash krpo iz mikrovlaken.
- Postopek ponavljajte, dokler umazanije ni več mogoče odstraniti.
- Delajte v manjših delih, da se tekočina ne izsuši.

Presenečeni boste, koliko površinske umazanije se odstrani. Usnje bo ponovno dobilo prvotni, rahlo mat videz.

Novo tesnjenje usnja Nappa z Leather Glaze ščiti gladko usnje pred prenosom barve jeansa in obrabo. Enostavno nanesite z gobastim aplikatorjem s krožnimi gibi od šiva do šiva. Brezbarvna tesnilna masa se posuši v nekaj minutah in se ne sveti.

Prosimo, ne uporabljajte naših izdelkov na bivoljem ali semiš usnju.

Anilinskega usnja (usnja z odprtimi porami) ne čistite s čistilom za usnje Forte in/ali krtačo.

Anilin ali Nappa usnje?

Nanesite kapljico vode na skrito mesto in jo rahlo razmažite s prstom. Če se voda vpije, je to anilinsko usnje.

Rabljeno Nappa usnje

Tukaj vam predstavljamo nasvete za nego, predvsem za nappa usnje. To so lahko naravni usnjeni dodatki v novih avtomobilih kot tudi stari usnjeni materiali v klasičnih avtomobilih.

Površine iz nappa usnja očistite s čistilom za usnje / Leather Cleaner Forte in čopičem za čiščenje usnja, odvisno od tega, kako umazane so. Za perforirano usnje uporabite čistilno gobo.

Odstranite nastalo peno in raztopljeno umazanijo z našo detail bombažno krpo ali rumeno Micro-Wash krpo iz mikrovlaken.

Delajte v manjših delih, da se tekočina ne izsuši.

Ko je površina popolnoma suha, z aplikatorjem za tekstil nanesite Leather Milk . Uporabite majhno količino materiala in pustite, da se vpije. Če je usnje še vedno suho, ponovite postopek.

Prosimo, ne uporabljajte naših izdelkov na bivoljem ali semiš usnju. Anilinskega usnja ne čistite s čistilom za usnje Forte in/ali krtačo.

Anilin ali Nappa usnje?

Nanesite kapljico vode na skrito mesto in jo rahlo razmažite s prstom. Če se voda vpije, je usnje anilinsko usnje.

Rešitev nadaljnjih težav z usnjem

Tesnjenje - Popravilo - Mehčanje

Tesnilo za usnje Leather Glaze

Novo usnje še ne potrebuje usnjenega mleka, še vedno je dovolj zaščiteno s strojenjem. Novo kapa usnje je treba že na začetku zaščititi pred obrabo in prenosom barve s kavbojk in drugih oblačil s tesnilom za usnje Leather Glaze. Leather Glaze je brezbarven, brez sijaja in ga je mogoče nanašati z gobo s finimi porami in krožnimi gibi od šiva do šiva.

Barva usnja Leather Healer

Sedežne opore, volani, prestavne ročice in nasloni za roke iz nappa usnja so ponavadi obrabljeni. V večini primerov gre za neškodljivo obrabo, kot je obrabljena barva ali praske. Lahko jih popravite s pravim odtenkom usnja. Niansiranje usnja za kapa usnje se nanaša z gobico s finimi porami in krožnimi gibi od šiva do šiva. Posuši se v nekaj minutah in ne pušča madežev (brez kreme).

Leather Gloss Corrector mat ali sijoč

Usnjene površine v notranjosti, ki so podvržene večjim obremenitvam, kot so volan, nasloni za roke ali ročica menjalnika, se sčasoma začnejo lesketati. Gloss Corrector matt se nanaša z gobico s finimi porami in krožnimi gibi od šiva do šiva, kar jim ponovno da mat videz. Več aplikacij poveča učinek.

Youngtimerji in starodobni avtomobili imajo pogosto bolj sijoč usnjen zaključek. Če je npr. treba zamenjati kos usnja, je stopnja sijaja pogosto preveč mat. Gloss Corrector glossy se nanese z gobico s finimi porami in krožnimi gibi od šiva do šiva, kar ponovno daje sijoč videz. Več aplikacij poveča učinek.

Mehčalec usnja

Pomanjkanje nege in predvsem toplota sta glavna vzroka za otrdelo usnje. Če se je staro nappa usnje že strdilo, lahko z malo potrpljenja in našim mehčalcem usnja dosežete majhne čudeže. Mehčalec vrne usnju olja in minerale, ki sta jih odstranila sončna svetloba in zrak.

Mehčalec usnja nanesite z gobastim aplikatorjem in pustite, da se tekočina vpije. Včasih je treba nego večkrat ponoviti, da se tekočina postopoma vpije v spodnje plasti usnja.

Vegansko usnje

Vegansko usnje popolnoma ustreza našemu duhu časa in uživa vse večjo priljubljenost. Tehnični razvoj omogoča izdelavo umetnega materiala, ki ni v ničemer slabši od naravnega modela. Videz in občutek sta popolnoma posnemana. Toda tudi umetni material je treba negovati, da ohrani svojo prvotno lepoto.

Tu so naša priporočila:

- Čiščenje s čistilom za usnje / Leather Cleaner Forte in čistilno gobo ali ščetko

- Površinska zaščita svetlega veganskega usnja pred prenosom barve na kavbojke in druga oblačila s tesnilom za usnje Leather Glaze .

Alkantara

Podobno kot vegansko usnje je tudi alkantara umetni material, ki posnema semiš, vendar je enostavnejši za čiščenje in bolj trpežen. Za čiščenje ne uporabljajte agresivnih čistil in krtač ter nikoli ne drgnite .

Čistilo Alcanta

Odstranite ohlapno umazanijo s površin alcantare s sesalnikom in razpršite Alcanta Cleaner na gobo ali neposredno na površino. Vtapkajte z rahlim pritiskom. Posušite z rumenim pralnim sredstvom Micro-Wash
krpo iz mikrovlaken. Nikoli ne drgnite! Nikoli ne čistite s toploto.

Piling stare alkantare

Noduli, ki se sčasoma pojavijo na območjih obrabe, so značilni za alkantaro in so znani kot "pilling". Dokler luščenje ni premočno, jih je mogoče odstraniti z našo usnjeno brusno blazinico. Razlika prej in potem je običajno osupljiva!

Lotos Protectant tekstilna tesnilna masa

Alkantaro lahko pred novo umazanijo dobro zaščitimo s tekstilno tesnilno maso. Površino očistite s čistilom Alcanta, pustite, da se posuši in na koncu zatesnite z Lotos Protectantom.