Skrb za vodstvo

Popolno čiščenje, nega in tesnjenje naravnega usnja, umetnega usnja in blaga. Za vašo notranjost in vaše avtomobilske sedeže.

Nega in čiščenje usnja za avto s Swissvax

Za gladko usnje z odprtimi porami, zaprto in vegansko usnje

V vašem avtomobilu je veliko usnjenih področij in vrst usnja. Od gladkega veganskega usnja z odprtimi porami do alkantare. Kakovostni usnjeni sedeži in visokokakovostna usnjena notranjost potrebujejo dobro čiščenje in nego, da boste v njih lahko uživali dolgo časa. Staro usnje lahko postane krhko in poči. Novo usnje potrebuje tesnjenje in zaščito.

Pri Swissvaxu boste našli široko paleto izdelkov za nego usnja vašega vozila. Komponente za čiščenje, nego in tesnjenje so usklajene v celovit sistem nege v korist materiala vozila.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nasvete za nego različnih vrst usnja v avtomobilskem sektorju.

To pomeni, da lepota in funkcija vašega usnja ostaneta takšni, kot bi morali biti že od samega začetka – preprosto popolni z izdelki SWISSVAX – blagovne znamke, ki je zavezana brezpogojni kakovosti

Novo gladko usnje

Proizvajalci in dobavitelji avtomobilov so v želji, da bi notranjost avtomobila naredili estetsko in vzdržljivo, že daleč napredovali. Predvsem usnje kot naravni izdelek je bilo obdelano tako, da je proces staranja z bledenjem barv ali krčenjem materiala skoraj izginil. Inovativni površinski premazi so jih naredili odporne na praske in madeže: izdelek za enostavno vzdrževanje, prilagojen našemu času.

Skrbsvetloba Toda to ne pomeni skrbiprost!

Onesnaženje se pojavlja tudi na sodobnih površinah in tukaj je naše priporočilo proti temu:

- Gladke usnjene površine očistite s čistilom za usnje Čistilo za usnje / Čistilo za usnje Forte odvisno od umazanije in ščetke za čiščenje usnja. Za perforirane
Površine (kot so prezračevani sedeži) uporabite čistilno gobo.

- Z mehko odstranite nastalo peno in zrahljano umazanijo Detailtuch ali tistega rumenega Mikropranje.

- Postopek ponavljajte, dokler se umazanija še odstrani.

- Delajte v manjših delih, da se tekočina ne izsuši. Presenečeni boste, koliko površinske umazanije
Bo odstranjen. Usnje ponovno pridobi prvotni, rahlo mat videz.

Novo usnjeno tesnilo z Usnjena glazura Ščiti gladko usnje pred razbarvanjem jeansa in obrabo. Preprosto z denarno kaznijo
Gobo nanesite s krožnimi gibi od šiva do šiva. Brezbarvna tesnilna masa se posuši v le nekaj minutah in ni bleščeča.

Prosimo, ne uporabljajte naših izdelkov na bivoljem ali semiš usnju.

Anilinskega usnja (usnja z odprtimi porami) ne čistite s čistilom za usnje Forte in/ali čopičem.

Gladko usnje z odprtimi porami ali prevlečeno?

Nanesite kapljico vode na skrito mesto in jo rahlo razmažite s prstom. Če se voda vpije, je to usnje z odprtimi porami.

Rabljeno gladko usnje

Tukaj vam predstavljamo nasvete za nego, ki veljajo predvsem za prevlečeno gladko usnje. To zmore notranjost iz naravnega usnja v novih avtomobilih
kot tudi stari usnjeni material v mladih in starodobnih avtomobilih.

1. Očistite gladke usnjene površine glede na to, kako umazane so Čistilo za usnje / Čistilo za usnje Forte in krtačo za čiščenje usnja. Za luknjičaste površine (perforirano usnje) uporabite čistilno gobo.

2. Nastalo peno in zrahljano umazanijo odstranite s krpo za detajle ali rumeno Mikropranje.

3. Delajte v manjših delih, da se tekočina ne izsuši.

4. Ko je površina popolnoma suha, nanesite Usnjeno mleko z aplikatorjem za tkanino. Uporabite majhno količino materiala in pustite, da se vpije. Če je usnje še vedno suho, ponovite postopek.

Prosimo, ne uporabljajte naših izdelkov na bivoljem ali semiš usnju.

Anilinskega usnja (usnja z odprtimi porami) ne čistite s čistilom za usnje Forte in/ali čopičem.

Usnje z odprtimi porami ali prevlečeno usnje?

Nanesite kapljico vode na skrito mesto in jo rahlo razmažite s prstom. Če se voda vpije, je to usnje z odprtimi porami.

Posebne rešitve problemov

Tesnjenje - Popravilo - Prilagodljivost

Leather Glaze Lederversiegelung

Novo usnje ne potrebuje usnjenega mleka, to je skozi
Postopek strojenja še dovolj zaščiten. Vendar je treba na novo usnje že od samega začetka uporabiti usnjeno tesnilo Usnjena glazura zaščititi pred odrgninami in prenosom barve s kavbojk in drugih oblačil. Leather Glaze je brezbarven, sijoč in ga je mogoče nanašati z gobico s finimi porami in krožnimi gibi od šiva do šiva.

Niansa usnja Leather Healer

Sedežne opore, volani, prestavne ročice in nasloni za roke iz gladkega usnja so ponavadi obrabljeni. Običajno gre za neškodljivo obrabo, kot je obrabljena barva ali praske. S pravim odtenkom usnja jih je mogoče popraviti. Leather Tint za gladko usnje se nanaša s fino gobico in krožnimi gibi od šiva do šiva, posuši se v nekaj minutah in se ne briše (brez kreme).

Leather Gloss Corrector mat ali sijajni

Močneje uporabljene usnjene površine v notranjosti, kot je volan,
Nasloni za roke ali prestavne ročice se čez čas začnejo svetiti. Gloss Corrector matt se nanaša s fino gobico in krožnimi gibi od šiva do šiva in ponovno daje mat videz. Večkratni prehodi povečajo učinek.

Mladi in starodobni avtomobili so pogosto bolj sijoči
Usnjena notranjost. Mora npr. Na primer, če je treba zamenjati kos usnja, je stopnja sijaja pogosto premočna. To razliko lahko odpravite tudi s sijajnim korektorjem sijaja. Deluje tako, kot je opisano zgoraj. Tudi tukaj več prehodov poveča učinek.

Mehčalec usnja

Pomanjkanje nege in predvsem toplota sta glavna vzroka za strjeno usnje. Če se je staro usnje že strdilo, lahko naredite čudeže z našim mehčalcem usnja in malo potrpljenja. Mehčalec vrne usnju olja in minerale, ki so bili odstranjeni s sončno svetlobo in zrakom.

Nanesite mehčalec za usnje z gobastim aplikatorjem in pustite, da se tekočina vpije. V nekaterih primerih je potrebno obdelavo večkrat ponoviti, da tekočina postopoma prodre v spodnje plasti usnja.

Vegansko usnje

Vegansko usnje odlično odraža naš duh časa in uživa vse večjo priljubljenost. Tehnični razvoj to omogoča
ustvariti umetniški material, ki v ničemer ni slabši od naravnega izvirnika. Videz in občutek sta popolnoma posnemana. Ampak tudi
Umetniški material je treba negovati, da ohrani svojo prvotno lepoto.

Tukaj so naša priporočila:

1. Čiščenje z Čistilo za usnje / Čistilo za usnje Forte in čistilno gobo ali krtačo

2. Površinska zaščita svetlega veganskega usnja proti razbarvanju jeansa in drugih oblačil Usnjena glazura Lederversiegelung.

alkantara

Podobno kot vegansko usnje je alkantara sintetični material, ki posnema semiš, vendar je enostaven za nego in bolj trpežen. Za čiščenje ne uporabljajte ostrih čistil ali krtač in nikoli ne drgnite.

Čistilo Alcanta 

Odstranite ohlapno umazanijo s površin alcantare s sesalnikom in razpršite Alcanta Cleaner na gobo ali neposredno na površino. Očistite z rahlim pritiskom. Posušite z rumeno krpo iz mikrovlaken Micro-Wash. Brez rubbelna! Nikoli ne čistite s toploto.

Pilling pijte alkantaro

Noduli, ki se sčasoma pojavijo na območjih obrabe, so značilni za alkantaro in se imenujejo "piling". Dokler vozliči niso prehudi, jih je mogoče odstraniti z našo usnjeno brusno blazinico.

Ščitijo lotuse Tesnjenje tekstila

Alkantaro lahko pred novo umazanijo dobro zaščitimo s tekstilnim tesnilom. Površino očistite s čistilom Alcanta, pustite, da se posuši, nato zaprite z Lotos Protectant.